KONSENSUS MADANIYATINI SHAKLLANTIRISHDA “TEMUR TUZUKLARI” ASARINING AHAMIYATI - Rajabov, O‘tkirjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada jamiyat aʼzolari oʻrtasida oʻzaro hamkorlik, birdamlik va hamjihatlikni mustahkamlashda konsensus tamoyilining ahamiyati tahlil etilgan. Amir Temurning “Temur tuzuklari” asarida konsensus tamoyilini qoʻllanilishi va uning madaniyat shaklida namoyon boʻlishi ilmiy asoslangan. Konsensus madaniyatida tayanch boʻlgan maslahat omilining asarda talqin etilishi va qatʼiy qaror qabul qilish jarayonidagi oʻrni ijtimoiy-falsafiy jihatdan yoritib berilgan.