GENDER ZOʻRAVONLIGIGA QARSHI KURASH CHORALARI - Bekmuhammadova, Sabrina (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada gender zoʻravonligi tushunchasi, uning turlari va ijtimoiy hayotdagi salbiy taʼsiri tahlil qilinadi. Shuningdek, gender zoʻravonligiga qarshi kurashishning huquqiy, taʼlimiy va ijtimoiy choralari haqida fikr yuritiladi. Gender tengligini taʼminlash orqali sogʻlom va barqaror jamiyat qurish mumkinligini asoslanadi. Maqola gender masalalari bilan shugʻullanuvchi mutaxassislar, pedagoglar va keng jamoatchilik uchun foydalidir.