XX ASRDA AYOL OBRAZINING SHAKLLANISHI VA TARAQQIYOTI - Axmedjanova, Farida; Toirova, Shohida (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada XX asr davomida ayollarning rivojlanayotgan obrazining shakllari oʻrganilib, ayollik haqidagi tasavvurlarni shakllantirgan ijtimoiy, madaniy va siyosiy oʻzgarishlarni tahlil qilinadi. Maqolada ikki jahon urushining taʼsiri va feministik harakatlarning kuchayishi kabi muhim tarixiy voqealarni koʻrib chiqiladi. Tahlil shuningdek, ommaviy axborot vositalari va adabiyotlarda ayollarning obrazini koʻrib chiqadi va bu jamoatchilik fikriga qanday taʼsir qilganini va gender tengligi boʻyicha davom etayotgan islohotlar tahlil etiladi.