PENITENSIAR TIZIM VA UNING DAVLAT BOSHQARUVIDAGI O‘RNI - Salaev, Nodirbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada penitensiar tizim tushunchasi, uning tarixi, rivojlanish yo‘nalishlari va O‘zbekiston Respublikasining jinoyat-ijroiya qonunchiligidagi o‘rni tahlil qilinadi. Muallif penitensiar tizimni tarkibiy-huquqiy, ijtimoiy-iqtisodiy va siyosiy jihatlaridan kelib chiqib ko‘rib chiqadi. Shuningdek, maqolada penitensiar muassasalarning vazifalari, ularning ijtimoiy adolatni ta’minlashdagi roli va jinoyatchilikka qarshi kurashdagi ahamiyati yoritiladi. Maqolada xalqaro tajribaga murojaat qilingan holda penitensiar tizimning samaradorligini oshirish yo‘llari ko‘rsatiladi.