XOTIN-QIZLAR HUQUQLARINING XALQARO HUQUQ DOIRASIDA SHAKLLANISHI VA RIVOJLANISHI - Xakimova, Inobatxon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada jahon hamjamiyatida xotin-qizlarning huquqlarini taʼminlash masalasi koʻrib chiqilgan. Xotin-qizlarning huquqlari va manfaatlarini himoya qilishga qaratilgan xalqaro hujjatlarning, xususan BMTning Nizomi va Inson huquqlari umumjahon deklaratsiyasi hamda ushbu qonun hujjatlari asosida vujudga kelgan boshqa qator xalqaro shartnomalar va konvensiyalarda xotin-qizlarning tabiiy huquqlari taʼminlash bilan bir qatorda, siyosiy va iqtisodiy hayotda xotin-qizlarni kamsitilishiga yoʻl qoʻyilmasligini ilmiy tahlil qilingan va xulosa berilgan.