IJTIMOIY-SIYOSIY MATNLAR TARJIMASINI OʻQITISHDA LINGVOMADANIY OMILLARNING OʻRNI - Isroilova , Dildora; Solijonova , Dildora (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ushbu maqolada tarjimonlarni tayyorlashda lingvomadaniyatshunoslikni oʻrni va ahamiyati, ijtimoiy-siyosiy matnlar tarjimasini oʻqitishda lingvomadaniy omillarni qay darajada muhim ekanligi va ta’lim jarayonida aynan lingvomadaniy omillarni hisobga olgan holatda darslarni tashkil qilish samaradorligi haqida soʻz yuritilgan.