NODAVLAT OLIY TAʼLIM MUASSASALARIDA TAʼLIM SIFATINI XORIJIY VA MILLIY TAJRIBA ASOSIDA BAHOLASH - Shakirova, Dildora (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Bugungi kun taʼlim tizimining ajralmas va muhim bir boʻgʻiniga aylanib borayotgan nodavlat taʼlim tashkilotlaridagi sifat masalasi dolzarb mavzulardan biri sanaladi. Maqolada nodavlat oliy taʼlim taʼlim muassasalaridagi taʼlim sifati masalalari, xorijiy tajribalarga asoslangan taʼlim samaradorligini oshirishga qaratilgan bir qator yangiliklar, ularni oʻrganish natijasidagi xulosa va tavsiyalar yoritilgan.