MEDIA SAVODXONLIGINI OʻQITISH METODIKASI - Baltaeva, Ma’mura; Davletova, Bikajon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada talabalar media savodxonligini rivojlantirishga qaratilgan samarali oʻqitish usullari haqida batafsil maʼlumot berilgan. Media savodxonlik bugungi raqamli davrda muhim koʻnikma hisoblanadi, u insonlarga media xabarlarni tahlil qilish va baholash imkonini beradi. Maqolada media savodxonligini oʻquv dasturiga kiritish zarurligi taʼkidlanib, bu koʻnikmalarni rivojlantirish strategiyalari yoritib berilgan. Faol oʻqitish, tanqidiy tahlil mashqlari, hamkorlikda taʼlim, real hayotga tatbiq qilish va raqamli koʻnikmalarni shakllantirish orqali oʻqituvchilar talabalarni ongli media isteʼmolchilarga aylantira oladi.