JULIYA KOHENNING XVIII-XX ASRLARDA SEFARD YAHUDIYLARINING IJTIMOIY HOLATIGA OID TADQIQOTLARI TAHLILI - Jabborov, Qaxramon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
XVIII–XX asrlarda Sefard yahudiylarining ijtimoiy holati, madaniyati, ilmiy faoliyat va migratsiya jarayonlariga oid tahlil asr natijalari. Tadqiqotda sefard olimlarining tarixiy, tilshunoslik va sotsiologik yoʻnalishlardagi ishlari, sudyalik ilmiy tadqiqotlari va turli geografik tadqiqotlardagi jamoalar holati yoritilgan. Amerika, Yevropa, Osiyo va Avstraliyadagi muhojir sefard jamoalari, hujjatlar muammolari va jamiyatga integratsiyalashuvi chuqur oʻrganilgan. Maqola tarixiy manbalar asosida yozilgan va ilmiy maktabga ega.