TAʼLIMNING TARAQQIYOT YOʻLI - Nasretdinova, Dilfuza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada Rossiya imperiyasi davrida Turkistonda maorif tizimi va hukumat tomonidan tashkil etilgan rus-tuzem maktablari va gimnaziyalarida oʻqitish tizimi hamda fanlar va darsliklar, shu bilan birgalikda usuli jadid maktablari va ularga imperiyaning munosabati, mazkur jarayonlarda usuli jadid maktablari bilan birgalikda rus-tuzem maktablarida faoliyat olib borgan muallimalar haqida soʻz yuritilgan.