EKZISTENSIALIZM TUSHUNCHASI VA UNING TADQIQOTLAR DARAJASI - Yuldashev, Farrux (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada XX asrning 20-yillari oxiridan boshlab ekzistensializmning yaxlit original falsafa sifatida konseptual shakllanish bosqichlari va XXI asrda keyingi evolyutsiya istiqbollari oʻrganiladi. Maqolaning asosiy vazifasi ekzistensializmni yaxlit va oʻziga xos falsafiy taʼlimot sifatida tahlil qilish va konkretlashtirishdir. Falsafiy tadqiqotlarda inson mavjudligining genezisi va uning oʻziga xos shakllari ochib berilgan. Shuningdek, ekzistensializm asoschilarining asarlarida mavjud boʻlgan mavjudlikning potensial falsafiy muammolarini izlash va rivojlantirishning samaraliligi toʻgʻrisida tezis bayon etilgan. Tadqiqotda konseptual tahlil usullari va tizimli yondashuv qoʻllaniladi.