IJTIMOIY-MADANIY TARAQQIYOT: SIVILIZATSION ASOSLAR VA YOʻNALISHLAR - Toirov, Ilhom (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada ijtimoiy-madaniy taraqqiyot jarayonlari sivilizatsion yondashuv nuqtai nazaridan tahlil qilinadi. Maqolada ijtimoiy institutlar, qadriyatlar tizimi, din, fan, taʼlim va sanʼat kabi omillarning jamiyat taraqqiyotidagi oʻrni tadqiq etilgan. Shuningdek, zamonaviy globalizatsiya sharoitida sivilizatsiyalararo muloqot va madaniy integratsiyaning dolzarb masalalari yoritilgan boʻlib, tadqiqot natijalari ijtimoiy-madaniy taraqqiyotni chuqurroq anglash va uni boshqarishda sivilizatsion yondashuvning ahamiyatini asoslashga qaratilgan.