MUSOXONXOJA DAHBIDIY ASARLARIDA USTOZNING SHOGIRDNI TANLASH VA UNI TARBIYALASHDAGI FALSAFIY GʻOYALARI - Yuldashxodjaev, Haydar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada Dahbidiyning oʻz asarlarida Naqshbandiya taʼlimotidagi “komil inson”, “komil jamiyat”, “noqislik”, “kamolot”, “odamning yaratilishi” masalalari keng yoritilgan. Naqshbandiya-mujaddidiya tariqatining yirik vakili Musoxon Dahbidiy tomonidan ustoz va shogird tushunchasining talqin etilishidagi oʻziga xos yondashuvlar haqida soʻz boradi. Shuningdek pirlik–shayxlik maqomi mutasavvif alohida eʼtibor qaratgan jihatlardan boʻlib, u bu darajani “eng mukammal maqom” deydi.