OʻZBEKISTON RESPUBLIKASIDA QONUN BOʻYICHA MEROS HUQUQINI TARTIBGA SOLISHNING XUSUSIYATLARI - Abduvaliyev, Murodillo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada quyidagi asosiy masalalar oʻrganiladi. Meros huquqining nazariy asoslari va tushunchalari, Oʻzbekiston Respublikasida meros huquqini tartibga soluvchi normativ-huquqiy hujjatlarning tahlili, sud amaliyoti misolida nizolarni hal qilish jarayonlari, huquqiy bazani yanada takomillashtirishga qaratilgan takliflar, metodologiya sifatida huquqiy tahlil, taqqosiy yondashuv va sud amaliyotidagi misollar oʻrganilgan.