TASVIRGA BOʻLGAN HUQUQ: ANGLIYA VA NYU-YORK QONUNCHILIGI QIYOSIY TAHLILI - Koryogʻdiyev, Bobur (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada shaxs tasviriga boʼlgan huquqning mulkiy va nomulkiy jihatlari hamda Angliya va Nyu-York yurisdiksiyalaridagi huquqiy yondashuvlar qiyosiy tahlil qilinadi. Har ikkala huquq tizimi oʼziga xos tarixiy, konstitutsiyaviy va ijtimoiy asoslarga ega boʼlib, ularning tasvirga nisbatan yondashuvi va sud amaliyoti orasida muhim farqlar mavjud. Ayniqsa, “yangilik istisnosi” va “jamoat joyi” elementlari oʻziga xos tafovutlar bilan ajralib turadi.