ZAMONAVIY IQTISODIY SHAROITDA RAQOBATBARDOSH KICHIK BIZNES MODELINI SHAKLLANTIRISH VA TAKOMILLASHTIRISH - Ibragimov, Ulmas (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu tadqiqot Namangan viloyatining 24 yillik davrdagi iqtisodiy ko'rsatkichlari dinamikasini tahlil qilib, yalpi mintaqaviy mahsulotning (YAIM) tarmoq tuzilishiga, sanoat ishlab chiqarish hajmiga, savdo aylanmasi va bandlikka e'tibor qaratdi. Olingan natijalar VRPNING 2018 yilgacha barqaror o'sishini ko'rsatadi, undan keyin 2019 yildan 2024 yilgacha pasayish tendentsiyasi kuzatilmoqda. Shunga o'xshash salbiy dinamika sanoat sohasida kuzatilmoqda, savdo va bandlik sohalarida esa tebranish tendentsiyalari qayd etilmoqda. Ushbu jarayonlarni har tomonlama baholash uchun tadqiqot besh yillik interval bilan trend tahlilini, shuningdek sanoat jadvallari ko'rinishidagi o'zgarishlarni vizualizatsiya qilishni qo'llaydi. Olingan xulosalar mintaqaviy iqtisodiyotning o'zgarishi to'g'risida qimmatli ma'lumotlarni taqdim etadi va mintaqaviy siyosat va rejalashtirish sohasida asosli qarorlar qabul qilish uchun asos bo'lib xizmat qiladi.