SHAXSNING SHAKLLANISHIGA AXLOQIY IDEALLAR VA JAMIYATDA MAVJUD QADRIYATLARNING TAʼSIRI - Yarashov, Sarvar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada axloqiy ideallar va jamiyatda mavjud qadriyatlarning shaxsning shakllanishiga taʼsiri muhokama qilinadi. Jamiyat ijtimoiy-iqtisodiy formatsiyalarining oʻzgarishi shaxs axloqida qanday oʻzgarishlarga olib kelishi mumkinligi masalasi yoritildi. Axloqiy ideallar, ularning jamiyatga taʼsiri, shaxsning shakllanishi masalasi oʻrganildi. Qadriyatlarning ahamiyati, ularni toʻgʻri tanlay olishning zarurligi koʻrsatildi. Axloqiy ideallar va ularning jamiyat aʼzolariga taʼsiri oʻrganildi.