EKOLOGIK TARBIYANING GUMANISTIK MOHIYATI - Kurbanbaeva, Ulbosin (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada ekologik tarbiyaning gumanistik mohiyati tahlil qilinadi. Unda inson va tabiat oʻrtasidagi uygʻun munosabat, ekologik ong, qadriyatlar, maʼnaviy-axloqiy tarbiyaning ahamiyati yoritiladi. Xususan, ekologik tarbiyani shaxsda tabiatga nisbatan masʼuliyatli munosabatni shakllantiruvchi jarayon sifatida koʻrib chiqiladi.