ZARAFSHON VOHASI MISOLIDA OMMAVIY AXBOROT VOSITALARINI INTEGRATSIYALASHDA YOSHLAR TASHKILOTLARI - Norov, Shuxrat (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada yoshlar tashkilotlarining ommaviy axborot vositalari bilan integratsiyasining tarixiy tahlili koʻrib chiqiladi. Ommaviy axborot vositalarining roli haqida maʼlum jihatlar ochib berilgan va yoshlar manfaatlariga har tomonlama taʼsir qilish jarayonlari koʻrsatib oʻtilgan. Zarafshon vohasi viloyatlari misolida yoshlari manfaatlari ommaviy axborot vositalarining roli aniqlandi. Samarqand, Buxoro va Navoiy yoshlar tashkiloti faoliyatini ommalashtirishda mintaqaviy ommaviy axborot vositalari qayd etildi. Umuman olganda, yoshlar tashkilotining rivojlanishiga tarixiy baho berilgan va ularning yutuq hamda muammolari maʼlum bir ommaviy axborot vositalariga yuklanganligi koʻrsatib oʻtildi.