SOVET DAVRIDA VAQF MULKLARI TAQDIRI VA DINIY MUASSASALARGA BOʻLGAN MUNOSABAT - Toirjonova, Ruxsora (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada XX asrning 20-yillari oxiri va 30-yillarda Markaz dahriylik siyosatining asosiy fikr tarqatuvchisi boʻlganligi yoritilgan boʻlib, “Kurashchan ateizm” jurnali dinni “fosh etish” matbuot markazlaridan biriga aylanganligi haqida batafsil bayon etilgan.