MILLIY XALQ TA’LIMI, ADABIYOT VA SAN’AT RIVOJIDA JADIDLARNING TUTGAN O‘RNI - Aytmuratova, Janilsin; Quvatbayeva, Charos (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada jadidlar harakatining ma’naviy-ma’rifiy asoslari va ularning bugungi kun jamiyatidagi dolzarbligi keng yoritilgan. Jadidlar faoliyati xalqning ilmga, ma’rifatga, adolatga, ijtimoiy xulqqa bo‘lgan munosabatini o‘zgartirish, ularning g‘oyalari milliy tiklanish va ma’naviy yuksalishda asosiy omil sifatida qaralgan. xalq ta’limi, adabiyot va san’at rivojini mustahkamlash kabi masalalarga bo‘lgan e’tibor bugungi kun uchun ham muhim ekani ta’kidlanadi.