ISHONCHNING HIMOYA QILINISHI PRINSIPINING QOʻLLANILISHI: NAZARIYA VA AMALIYOT - Jurayev, Sherzod (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekiston Respublikasining “Maʼmuriy tartib-taomillar toʻgʻrisida”gi qonunida belgilangan “ishonchni himoya qilish” tamoyilining huquqiy mohiyati, mazmuni va amaliy qoʻllanilishi yoritilgan. Muallif ushbu tamoyilning xalqaro tajriba, xususan, Germaniya, Buyuk Britaniya va boshqa mamlakatlar huquqiy tizimlarida qanday shakllanganligini tahlil qiladi. Shuningdek, maqolada Oʻzbekiston maʼmuriy sud amaliyotida ushbu prinsipning buzilishi bilan bogʻliq muhim misollar keltirilgan. Tadqiqot asosida amaldagi qonunchilikka taklif va xulosalar beriladi.