OTA-ONA HUQUQLARI VA BOLA HAQIDAGI MASALLARDA ISLOMIY VA XALQARO STANDARTLARNING ALOQASI - Madaminova, Dilafruz; Avazbekova, Diyoraxon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada islom huquqi (shariat) va xalqaro huquqiy meʼyorlar oʼrtasida ota-onalik huquqlari hamda bola vasiyligi masalalaridagi umumiylik va tafovutlar tahlil qilinadi. Islom oilaviy huquqining asosiy tamoyillari — bolaning manfaatlari, vasiylik yoshi, ota-onalarning gender rollari — xalqaro huquq, xususan, BMTning Bola huquqlari toʼgʼrisidagi konvensiyasi normalari bilan solishtiriladi. Maqolada bolani himoya qilish boʼyicha universal standartlarni ishlab chiqishda madaniy va huquqiy sezgirlikning ahamiyati taʼkidlanadi.