OʻZBEKISTONDA YER KADASTRIDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARNI QOʻLLASHNING HUQUQIY ASOSLARI XALQARO TAJRIBA VA AMALIYOTLAR - Norboyev, Bobur (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Yer kadastri tizimlari yer resurslarini boshqarish va tartibga solish, mulk huquqining shaffofligini taʼminlash, shahar va qishloqlarni rivojlantirishni samarali rejalashtirishda muhim vosita boʻlib xizmat qiladi. Anʼanaga koʻra, bu tizimlar qoʻlda yoki yarim avtomatlashtirilgan protseduralarga tayangan, ular urbanizatsiyaning tez surʼatlari, aholi sonining koʻpayishi va iqtisodiy faoliyatning kuchayishi tufayli tobora samarasiz va noaniqliklarga moyil boʻlib bormoqda.