SANOAT SIYOSATINING INVESTITSIYA MUHITIGA TAʼSIRI: XALQARO TAJRIBA - Ochilov, Mels; Sayfiyeva, Parizoda (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada sanoat siyosatining investitsiya muhitiga taʼsiri oʻrganilib, Iqtisodiy hamkorlik va taraqqiyot tashkiloti (OECD)ga aʼzo mamlakatlar, Yevropa Ittifoqi hamda rivojlanayotgan iqtisodiyotlar tajribasi tahlil qilindi. Rodrik va Ayginger kabi yetakchi iqtisodchilar hamda JST, OECD va IDOS kabi xalqaro tashkilotlarning ishlanmalariga tayangan holda, tadqiqot zamonaviy sanoat siyosatining mamlakat investitsiya muhitiga taʼsirini ochib beradi. Maqolada, shuningdek, sanoat siyosatini Jahon savdo tashkiloti (JST) meʼyorlari bilan muvofiqlashtirishdagi muammolari va ularni hal qilishga doir takliflar koʻrib chiqiladi. Tahlil adabiyotlar sharhi, sanoat siyosatlarning taqqoslamali bahosi hamda yetakchi iqtisodchilarning fikrlari asosida olib borilgan.