ATROF-MUHIT TA’LIMI VA EKOLOGIK ONG: BARQAROR KELAJAK SARI YO‘L - Adilov , Zafar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada atrof-muhit muammolarining sabablari va oqibatlari hamda ularning mahalliy va global kontekstda namoyon boʻlishi tahlil qilinadi. Ekologik ong va savodxonlikni shakllantirishda atrof-muhit taʼlimining muhim roli alohida taʼkidlanadi. Tadqiqotda ekologik taʼlim orqali shaxslar ekosentrik qadriyatlarni qabul qilishi, ijobiy xulq-atvor oʻzgarishlarini rivojlantirishi va ekologik inqirozlarga qarshi ongli qaror qabul qilishi mumkinligi muhokama qilinadi.