IJTIMOIY ADOLAT VA QONUN USTUVORLIGI MEʼYORLARINING SHAKLLANISHI - Berdikulova, Surayyo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada ijtimoiy adolat va qonun ustuvorligi tushunchalarining tarixiy-falsafiy ildizlari, ularning demokratik jamiyat qurilishidagi oʻrni va ahamiyati, xususan, qonun ustuvorligining huquqiy davlat konsepsiyasidagi asosiy tamoyil sifatida qaralishi, ijtimoiy adolatning esa tenglik, erkinlik va inson huquqlarining kafolati sifatidagi roli ochib berilgan. Shuningdek, Oʻzbekistonda amalga oshirilayotgan konstitutsiyaviy islohotlar, fuqarolik jamiyatini shakllantirishdagi saʼy-harakatlar va qonun ustuvorligini taʼminlashga qaratilgan siyosiy-huquqiy mexanizmlar tahlil qilingan.