MAʼRIFIY TASHKILOTLAR TIZIMINING SHAXS MAʼNAVIY MADANIYATIGA TAʼSIRINING IJTIMOIY-FALSAFIY AHAMIYATI - Maxsudjonov, Kamronjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Globallashuv sharoitida shaxs maʼnaviy madaniyatining shakllanishida maʼrifiy tashkilotlarning falsafiy oʻrni ochib beriladi. Tadqiqot aksiologik va sotsial-falsafiy yondashuvlarga asoslangan. Xulosa tariqasida, maʼrifiy muassasalar ijtimoiy ong va masʼuliyatni shakllantiruvchi strategik institut sifatida asoslanadi.