TUSHUNCHA USTIDA MANTIQIY AMALLAR - Mamatqulov, Rashid (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada tushuncha ustida mantiqiy amallarning fikrlash jarayonida tutgan oʻrni, roli va ahamiyati oʻrganilgan. Fan yutuqlari asosida kirib kelayotgan yangi tushunchalarning mantiqiy amallar asosida isteʼmolga kiritish masalasi analiz, sintez, taqqoslash va hujjatlarni tahlil qilish metodlari orqali oʻrganilgan. Ushbu mavzuga kompleks metodologik nuqtai nazardan yondashilgan. Maqolada tushuncha ustida olib boriladigan mantiqiy amallar, tushunchalarni boʻlish, tushunchalarni taʼriflash, tushunchalarini umumlashtirish va chegaralashning kasb faoliyatidagi oʻrni yoritib berishga harakat qilingan. Tushuncha ustida olib boriladigan mantiqiy amallar mexanizmi va tendensiyalarning mantiqiy fikrlash koʻnikmasini shakllantirish taʼsir doirasi oʻrganilgan.