INGLIZ VA OʻZBEK TILLARIDAGI ADJEKTIV KOMPONENTLI KOMPARATIV FRАZEOLOGIK BIRLIKLАRNING QIYOSIY TAHLILI - Xolmatova, Malika (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ushbu maqola adjektiv komponentli komparativ frazeologizmlarni turli tillar doirasida qiyosiy oʻrganib, ularning til va nutq bosqichlaridagi umumiylik va xususiylik dialektikasini yoritishga bagʻishlangan. Iboralarni har ikkala til doirasida oʻrganish, ularning lingvomadaniy, semantik-grammatik va funksional stilistik xususiyatlarini ochib berish mazkur ishning dolzarbligini belgilaydi.