PROKUROR TAQDIMNOMASI BILAN BOGʻLIQ MUAMMOLAR VA ULARNI BARTARAF ETISH MASALALARI - Komilov, Avazbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqola qonunlar ijrosi ustidan nazorat amaliyotida prokuror taqdimnomasini qoʻllash bilan bogʻliq muammolar va ularni bartaraf etish masalalariga bagʻishlangan. Maqolada muallif qonunlar ijrosi ustidan nazorat yoʻnalishida qoʻllaniladigan prokuror taqdimnomasi bilan bogʻliq tizimli muammolar haqida soʻz yuritadi. Ularga: taqdimnomalarda normativ hisoblanmaydigan hujjatlar ijrosi tekshirilganligini koʻrsatish, taqdimnomalarni qonun buzilishini bartaraf etish vakolatiga ega boʻlmagan organga (mansabdor shaxs) kiritish, kiritilgan taqdimnomalar ijrosini lozim darajada nazorat qilmaslik, taqdimnoma muhokamasida prokuratura xodimlarining ishtiroki taʼminlanmasligi kabilarni kiritadi. Muallif tomonidan ushbu muammolarni bartaraf etish boʻyicha ilmiy asoslangan хулоса ва takliflar ishlab chiqilgan.