NEMIS TILIDAGI MODAL FEʼLLARNING OʻZBEK TILIDA SINTAKTIK IFODALANISHI - Ruzieva, Djuletta (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Mamlakatimizda nemis tilini oʻrganish keng yoʻlga qoʻyilgan. Tilni, shu jumladan nemis tilini yaxshi bilish uning modal fe'llarini bilmasdan mumkin emas. Modal fe'llarni bilish badiiy boʻlmagan va badiiy adabiyotlarni oʻqishni sezilarli darajada osonlashtiradi. Chet tillari fakulteti talabalariga oʻrganilayotgan tilning modal fe’llarini tushunish va toʻgʻri tarjima qilish qobiliyatini oʻrgatish juda muhimdir.