JADID MAKTABLARINING OʻQITISH TIZIMI VA PEDAGOGIK MEROSI - Xolmirzaev, Nodirjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada jadid maktablarining paydo boʻlish tarixi, ularning ochilishi, oʻqitish va imtihon tizimi, adabiyotlarning yaratilishi va foydalanishi, shuningdek Chor hukumatining ularga boʻlgan munosabatlari toʻgʻrisida fikr yuritiladi.