VASIYATNOMANING MEROSXO'RLIK HUQUQLARINI TASARRUF ETISHNING ASOSIY USULI SIFATIDAGI YURIDIK TABIATI - Haydarova, Hilola (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada vasiyatnomaning merosxo'rlik huquqlarini tasarruf etishning asosiy usuli sifatidagi yuridik tabiati ko'rib chiqiladi. O'zbekiston Respublikasi qonunchiligiga muvofiq vasiyat bo'yicha vorislik tamoyillari, jumladan vasiyatnoma erkinligi, vasiyatnoma siri va uni ijro etish tartibi tahlil qilinadi. Vasiyatnoma tuzish shartlari, vasiyat qiluvchining huquqlari va meros qoldiruvchining so'nggi xohish-irodasini amalga oshirish kafolatlari alohida e'tibor qaratilgan.