SHAHAR AHOLISINING ATROF-MUHITNI MUHOFAZA QILISHDAGI HUQUQLARI VA MAJBURIYATLARI - Normatov, Ermamat (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqola shahar aholisining atrof-muhitni muhofaza qilishdagi huquqlari va majburiyatlariga bagʻishlangan. Unda har bir fuqaroning toza atrof-muhitga boʻlgan huquqi, axborot olish va qaror qabul qilishda ishtirok etish huquqlari batafsil yoritilgan. Shuningdek, maqolada aholining atrof-muhitni asrash boʻyicha ekologik madaniyat, tabiatga hurmat va jamoat ishlarida faol ishtirok etish kabi asosiy majburiyatlari sanab oʻtilgan. Xulosa qismida esa ekologik taʼlimni kuchaytirish, davlat va jamoatchilik nazoratini mustahkamlash, innovatsion yechimlarni joriy etish kabi muhim takliflar berilgan. Maqola shahar aholisining ekologik masʼuliyatini oshirishga va toza, sogʻlom yashash muhitini yaratishga qaratilgan amaliy qadamlar taklif qiladi.