SHARQ MUTAFAKKIRLARI TA’LIMOTLARI MAZMUNIDAGI ESTETIK, MA’NAVIY, TARBIYAVIY QADRIYATLARDAN FOYDALANISH OMILLARI - Jumaboev, Nabi (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Maqolada Sharq mutafakkirlarining boy pedagogik merosi, tarbiyaviy qadriyatlari hamda yosh avlod ta’lim-tarbiyasiga oid qarashlaridan zamonaviy badiiy ta’lim tizimida foydalanishning bugungi kundagi zaruriyati to‘g‘risidagi fikr-mulohazalar keltirilgan. Shu bilan bir qatorda barkamol shaxsni shakllantirish davlat va jamiyat taraqqiyotini ta’minlashda ustuvor masalalar sifatida dolzarbligi aytib o’tilgan.