AXBOROT TEXNOLOGIYALARI ORQALI SODIR ETILAYOTGAN FIRIBGARLIK JINOYATLARI TAHLILI - Uralov, Sarbon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada hozirgi axborot texnologiyalari zamonida sodir etilayotgan firibgarlik jinoyatining eng koʻp tarqalgan turlari xususida soʻz yuritiladi. Asosan zamonaviy dunyoda ijtimoiy munosabatlar niqobi ortida oʻzganing mulkini qonunga xilof ravishda qoʻlga kiritish, unga qonuniy tus berish, yoxud firibgarlik jinoyatining sodir etilish usulini goʻyoki fuqarolik huquqiy munosabatlar tarzida inssenirovka qilish kabi holatlar ilmiy-amaliy nuqtai nazardan yoritib berilgan. Xulosa qismida esa mazkur jinoyatdan ogoh boʻlish hamda uning qurboni boʻlishning oldini olishga qaratilgan taklif va tavsiyalar aks ettirilgan.