HARBIY SOHADA VATANPARVARLIKNI KUCHAYTIRISH TENDENSIYALARI VA ULARNING MILLIY XUSUSIYATLARI - Zikirova, Maxprat (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada harbiy sohada vatanparvarlikni kuchaytirishning zamonaviy tendensiyalari tahlil qilingan. Muallif qonunchilik va huquqiy asoslarni takomillashtirish, “Yangi Oʻzbekiston” paradigmasi doirasida inson kapitaliga suyangan harbiy-vatanparvarlik tarbiyasi, taʼlim, texnika va maʼnaviyat uygʻunligi, gender nuqtai nazardan inklyuzivlik, armiya va jamoatchilik oʻrtasida ochiq muloqot hamda harbiy-ijtimoiy infratuzilmaning insonparvar yoʻnalishini harbiy sohadagi asosiy yoʻnalishlar sifatida koʻrib chiqadi. Ilmiy tahlil J. Habermas, M. Kastels, E. Dyurkgeym, T. Parsons va A. Maslou kabi nazariy qarashlarga tayanilgan. Milliy xususiyatlar zamonaviy tendensiyalar bilan uygʻun holda tahlil etilgan.