NAVOIY VA TILIMIZ - Gulmuradova, Sobira (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada tilimizning bugungi kunga qadar rivojlanishida asosiy ahamiyatga ega bo’lgan asosiy tilshunoslikka oid manbalar, shuningdek Alisher Navoiyning o’zbek tili ravnaqiga qo’shgan ulkan hissasi va uning tilga oid shoh asari “Muhokamat-ul lug’atayn” kitobi haqida so’z yuritilgan.