IJTIMOIY LOYIHALARNI AMALGA OSHIRISHDA NODAVLAT NOTIJORAT TASHKILOTLARI FAOLLIGINI YUKSALTIRISHNING INNOVATSION USULLARI - Narimanov, Bekzod (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada ijtimoiy loyihalarni amalga oshirish jarayonida nodavlat notijorat tashkilotlari (NNT) faolligini oshirishning innovatsion usullari yoritilgan. NNTlarning jamiyatdagi ijtimoiy muammolarni hal etishdagi oʻrni, davlat va xususiy sektor bilan hamkorlik imkoniyatlari hamda zamonaviy texnologiyalar asosida samaradorlikni oshirish mexanizmlari tahlil qilingan. Shuningdek, raqamli platformalar, kraudfanding, volontyorlikni rivojlantirish, ijtimoiy tarmoqlar orqali axborot tarqatish va interaktiv monitoring tizimlari kabi innovatsion yondashuvlarning afzalliklari koʻrib chiqilgan. Tadqiqot natijalari NNTlar faoliyatini optimallashtirish va ularning ijtimoiy loyihalarda ishtirokini kengaytirish boʻyicha tavsiyalar ishlab chiqishga xizmat qiladi.