AKADEMIK LITSEYLARDA “ATOM VA YADRO FIZIKASI BOʻLIMI MAVZULARINI” RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR VOSITASIDA OʻQITISH METODIKASI - Rizayeva, Gulnoza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada zamonaviy fizikaning asosiy yoʻnalishlaridan biri — elementar zarralar fizikasi raqamli texnologiyalar yordamida oʻqitish metodikasi keltirilgan. Bundan tashqari, antizarralarning xususiyatlari keng yoritilgan boʻlib elementar zarralar fizikasiga qiziqqan talabalar uchun qoʻshimcha manba boʻlib, ularning ilmiy dunyoqarashini kengaytirishga, mantiqiy fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirishga va zamonaviy ilm-fan yutuqlari bilan hamnafas boʻlishga yordam beradi.