MAHALLIY DAVLAT HOKIMIYATI ORGANLARI QARORLARI QONUNIYLIGI USTIDAN PROKUROR NAZORATINI RAQAMLASHTIRISH MASALALARI - Shokirov, Oybek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada mahalliy davlat hokimiyati organlari qarorlari qonuniyligi ustidan prokuror nazoratini raqamlashtirish masalalari koʻrib chiqilgan. Bu masalalar amaldagi normativ hujjatlar, ilmiy adabiyotlarda va tadqiqotchilar tomonidan olib borilgan ilmiy izlanishlarda mavjud boʻlgan fikr va mulohazalar asosida oʻrganilgan. Shu bilan birga, Oʻzbekistonda prokuratura organlari tomonidan mahalliy davlat hokimiyati organlari qarorlari qonuniyligi ustidan prokuror nazoratini amalga oshirishda bugungi kunda mavjud amaliyot tahlil qilingan va uni raqamlashtirish yuzasidan takliflar berilgan.