QASHQADARYO VILOYATIDA AYOLLAR BANDLIGI VA YENGIL SANOAT TARMOQLARINING IJTIMOIY-IQTISODIY ROLI: TARIXIY TAHLIL VA NATIJALAR - Mamatqulov, Bekzod; Shonazarov, Elnur (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada Qashqadaryo viloyatida ayollar bandligi darajasi va yengil sanoat tarmoqlarining ijtimoiy-iqtisodiy roli tarixiy nuqtai nazardan tahlil qilinadi. 2016–2024-yillarda ayollar mehnatiga boʻlgan talab, ish oʻrinlari yaratish va ularning iqtisodiy faolligini oshirish jarayonlari oʻrganilgan. Yengil sanoat ayollar bandligini taʼminlashda muhim ahamiyatga ega boʻlib, viloyatning ijtimoiy barqarorligi va rivojlanishiga sezilarli hissa qoʻshganligi koʻrsatib oʻtiladi.