XORAZM VOHASI NEOLIT DAVRI OʻRTA BOSQICHI KULOLCHILIGI XUSUSIDA BAʼZI MULOHAZALAR - Matyaqbov, Toyirjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada Quyi Amudaryo xududida neolit oʻrta tosh davri kulolchiligi tarixi taxlil qilingan.