MARKETING TIZIMINING MAHALLIY KORXONALAR RAQOBAT BARDOSHLIGINI OSHIRISHDAGI O‘RNI - Yadiyarova, Shahnoza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Globallashuv va raqobat kuchayib borayotgan sharoitda mahalliy korxonalarning raqobatbardoshligi barqaror iqtisodiy o‘sishning asosiy omillaridan biriga aylandi. Ushbu tadqiqotda marketing tizimining mahalliy korxonalarning bozordagi mavqeini mustahkamlashdagi o‘rni, uning strategik vazifalari va qo‘llashning zamonaviy usullariga alohida e’tibor qaratiladi. Marketing endi tovarlar va xizmatlarni ilgari surish bilan cheklanmaydi; u iste'molchilar ehtiyojlarini aniqlaydigan, talabni keltirib chiqaradigan, brendga sodiqlikni rivojlantiruvchi va uzoq muddatli biznes barqarorligini ta'minlaydigan keng qamrovli mexanizm bo'lib xizmat qiladi.