OʻRMON XOʻJALIGINI MOLIYALASHTIRISHNING BYUDJET VA BYUDJETDAN TASHQARI MANBALAR HISOBIGA MOLIYALASHTIRILISHI - Mamatqulova, Muxlisa (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada Oʻzbekiston oʻrmon xoʻjaligini moliyalashtirishda byudjet va byudjetdan tashqari mablagʻlarining oʻrni, ularning tarkibi hamda samaradorlik darajasi tahlil qilinadi. Jahon amaliyoti misolida moliyaviy resurslarni diversifikatsiya qilish, innovatsion moliyaviy instrumentlarni — yashil obligatsiyalar, uglerod kreditlari, xalqaro grantlar va xususiy sektor investitsiyalarini jalb etishning afzalliklari koʻrsatib beriladi. Shuningdek, byudjet mablagʻlarini natijadorlikka yoʻnaltirish, KPI tizimi, “value-for-money” yondashuvi asosida oʻrmon xoʻjaligini moliyalashtirish strategiyalarining dolzarbligi asoslanadi.