MAHMUD AZ-ZAMAXSHARIYNING INSON KAMOLATI HAQIDAGI FALSAFIY QARASHLARI - Adilov, Zafar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada XI–XII asrlarda yashab ijod qilgan buyuk alloma Mahmud az-Zamaxshariyning inson kamoloti haqidagi falsafiy qarashlari tahlil qilinadi. Shuningdek, Zamaxshariyning tafsir, tilshunoslik va hikmatga boy qarashlari falsafa va tafakkur madaniyatining boy namunasi hisoblanishi masalasi falsafiy jihatdan muhokama qilinadi.