AZIZIDDIN NASAFIYNING “ZUBDAT UL - HAQOYIQ” ASARI TASAVVUF FALSAFASIGA OID MUHIM MANBA - Narziyev, Zubaydillo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada oʻrta asr Sharq falsafasi, xususan, tasavvuf falsafasining taraqqiyotiga oʻzining betakror maʼnaviy merosi va qarashlari bilan munosib hissa qoʻshgan buyuk mutasavvif vatandoshimiz, alloma, tabib hamda faylasuf boʻlib hisoblangan Aziziddin Nasafiyning “Zubdat ul - haqoyiq” asari haqida maʼlumot berilgan. Shuningdek, mazkur asarning yozilishi, uning mazmunida eʼtibor qaratilgan asosiy tasavvufiy-falsafiy mavzular, asarning oʻrganilishi va uning tarjimalari haqidagi fikrlar tahlil qilingan.