UMAR SUXRAVARDIYNING “AVORIF UL-MAORIF” ASARINING IJTIMOIY-AXLOQIY TAHLILI - Murtozayev, Shahobiddin (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada tasavvuf taʼlimoti va Sharq falsafasining yirik vakillaridan biri, “Suhravardiylik” tariqatining asoschisi Abu Hafs Umar Suhravardiyning falsafiy qarashlari “Avorif ul-maorif” (Maʼrifat tuhfalari) asari asosida tahlil qilingan. Shuningdek, asarda mutasavvifning nafs, ruh, ilm,aqltushunchalarining tavsiflanishi, axloqiy gʻoyalarining inson kamolotidagi oʻrni yoritilgan.