MDH (MUSTAQIL DAVLATLAR HAMDO’STLIGI) MAMLAKATLARIDA KRIPTO-AKTIVLARNI HUQUQIY TARTIBGA SOLISH: DOLZARB MUAMMOLAR VA YECHIM YO’LLARI - Islamov, Samandar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
MDH mamlakatlarida (RF, Qozogʻiston, Belarus, Oʻzbekiston) kripto-aktivlarni tartibga solish tahlili huquqiy boʻlaklanish va soliq rejimlaridagi farqni (0% dan 22% gacha) koʻrsatadi, bu esa yurisdiksiyaviy arbitrajni keltirib chiqaradi va AML/CFT nazoratini qiyinlashtiradi. Mazkur maqolada ushbu muammoni mintaqaviy qonunchilikni uygʻunlashtirish, MDH Raqamli aktivlar boʻyicha namunaviy qonunini qabul qilish va FinTech sektorining shaffof rivojlanishini taʼminlash uchun avtomatik soliq maʼlumotlarini almashish mexanizmini (Crypto-CRS) joriy etish orqali hal qilish yoʻllari taklif etiladi.